Op 26 april a.s. organiseert Sidekix uit Uden een Art-Inn met kunstwerken van mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Tijdens deze Art-Inn zijn schilderijen en beelden voor een speciale jubileumprijs te koop. De opbrengst komt volledig ten goede aan een mini-vakantie voor de groep kunstenaars van Kunstfabriek Oss, die dit jaar haar 20-jarig jubileum viert. Sidekix, een print & fulfilment marketingorganisatie, heeft zich via haar eigen MVO initiatief Noble-Art verbonden aan deze kunstvorm. Op 26 april a.s. worden vanaf 10.00 uur in de kantine en de productiehal van het bedrijf de kunstwerken tentoongesteld. Toegang is gratis en voor een kopje koffie en/of thee wordt gezorgd. De Art-Inn eindigt om 20.00 uur.

Kunst die raakt

De Stichting Noble-Art van Sidekix heeft de pretentie om de kunst van mensen met een beperking minimaal zo belangrijk te vinden als kunst van gerenommeerde kunstenaars en artiesten. Kunst die juist door het ontbreken van filters in het verstand of de psyche, van een opleiding, ertoe leidt dat er iets origineels ontstaat, iets wat intrigeert of ontroert door de puurheid en de authenticiteit. Kunstwerken van deze kunstenaars laten dat bij uitstek zien: ongecompliceerd, spontaan, ongeremd en met een enorme zeggingskracht.

Naast deze Art-Inn kunnen het hele jaar door werk van de kunstenaars gekocht worden op de website van Noble-Art. De opbrengst vloeit in zijn geheel terug naar het atelier van de kunstenaar(s) waar de dagbesteding aangeboden wordt. Van het geld kunnen weer nieuwe materialen gekocht worden voor het maken van nieuwe creaties.

Naar het Dierenbos

Om zoveel mogelijk geld op te halen zijn de schilderijen en beelden tijdens de Art-Inn van 26 april allemaal scherp geprijsd. Met het geld gaat de groep kunstenaars een voor hen een onvergetelijke midweek weg naar vakantiepark Dierenbos met een uitstapje naar de Beekse Bergen, een bonte avond, een bingo en een heerlijk buffet.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marion School, telefoon 06 -22 802 852 of stuur een e-mail naar m.school@sidekix.nl.

 

Art-InnNoble-Art

Meld je aan voor de nieuwsbrief

  • Blijf op de hoogte van de laatste Sidekix nieuwtjes!
  • Meld je nu aan en ontvang elk kwartaal de laatste Sidekix ontwikkeling direct in je mailbox.
  • Afmelden is altijd mogelijk! Deze optie is beschikbaar via elk nieuwsbriefbericht.

Lees ook

  • Primeur Sidekix

    Primeur bij Sidekix

    Als eerste bedrijf in Nederland investeert Sidekix in de nieuwe KM 1 digitale printer van Konika Minolta. Een monster van een machine. Maar wel een met uitstekende eigenschappen op het gebied van duurzaamheid, printkwaliteit, flexibiliteit en efficiency.