Groene Groei is een landelijk platform om energiezuinige maatregelingen voor woningen aan te dragen. Vaak in samenwerking met lokale woningbouwverenigingen. Recent is Groene Groei een samenwerking aangegaan met Brabant Woont Slim. Brabant Woont Slim staat bekend als hét energieloket voor de inwoners van 14 gemeenten in Noordoost Brabant en biedt onafhankelijk en op een laagdrempelige manier advies, hulp en begeleiding aan. Door deze samenwerking kan Groene Groei bijdragen aan de missie om een gedragsverandering op gang te brengen en hierdoor zoveel mogelijk woningen te verduurzamen.

Groene Groei heeft daarvoor met Brabant Woont Slim een uitgebreide multichannel marketingcampagne opgezet in samenwerking met een aantal gemeentes in de regio. In een tiental gemeentes is hiervoor een bedrag gereserveerd per inwoner, dat besteedt kan worden aan energiezuinige materialen zoals zonnepanelen, ledlampen, tochtstrips, energiemeters et cetera. Voor de complete uitvoering van deze marketingcampagne is Sidekix ingeschakeld als Marketing Fulfilment partner.

Sidekix heeft hiervoor de gehele actieflow ingericht en de complete uitvoering voor haar rekening genomen. Om te beginnen krijgen de inwoners van diverse gemeentes een brief met een tegoedbon en inloggegevens voor een speciale website. De brieven uiteraard allemaal opgemaakt conform de huisstijl van de deelnemende gemeentes. De informatieve website verwijst de bezoekers vervolgens door naar een door Sidekix gebouwde webshop. Hier kan men de gratis energiezuinige materialen bestellen die vervolgens thuis worden bezorgd, of opgehaald kunnen worden op diverse locaties. De webshops zijn zo ingericht dat elke gemeente haar eigen assortiment kan aanbieden. Aan de hand van de vooraf ingevulde en actiecodes wordt iedere inwoner naar de juiste webshop geleid.

Na de bestelling ontvangt de inwoner een e-mail met daarin informatie over waar de bestelde producten opgehaald kunnen worden of wanneer de producten naar het huisadres worden verzonden. Ook aan de nazorg voor bijsturing en opvolging is gedacht. Wekelijks ontvangt Groene Groei uitgebreide rapportages van de conversie, bestellingen en andere variabelen. Inwoners die specifieke vragen hebben worden te woord gestaan door medewerkers van het Sidekix Contact Center.

Waarom Groene Groei gekozen heeft voor Sidekix als Marketing Fulfilment partner? Omdat we in staat zijn ingewikkelde concepten tot in de detail uit te kunnen werken en ook daadwerkelijk praktisch uitvoeren. Heb jij ook een ingewikkelde campagne die uitgebreide aandacht verdient? Neem dan contact met ons op.

Informatie aanvragen?